over ons

Waarom een speciaal geaccrediteerd snurk- en apneu center

Het behandelen van snurk- en apneuproblemen met een MRA is een gespecialiseerde tandheelkundige discipline, officieel tandheelkundige slaapgeneeskunde genaamd.
Alleen geaccrediteerde tandartsen hebben deze vaardigheid, waar u op deskundige wijze van uw problemen afgeholpen kunt worden.
De initiatiefnemer van het center is tandarts Rob Vrijhof; al ruim 35 jaar tandarts en zeer begaan met deze problematiek.

Vakbekwaamheid

Onze medewerkers volgen workshops en congressen, zodat er voortdurend aan bijscholing wordt gedaan, zowel nationaal als internationaal.
Rob Vrijhof heeft zijn meerjarige studie aan het Multidisciplinair Apneu- en Snurkcenter  van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen afgerond en is momenteel werkzaam op
deze poli van het UZA.

Locatie

Het geaccrediteerd Snurk- en Apneu Center is gevestigd in de groepspraktijk Mondzorg Jekerdal aan de Cannerweg 134 te Maastricht.
Er wordt gewerkt met een klein maar specialistisch team. Dat is wel zo prettig voor u.
Om de wachttijden zo kort mogelijk te houden werken we uitsluitend op afspraak.

Het verhaal van Rob Vrijhof

Maastricht, 25 juni 2013

tandarts Rob Vrijhof
Beste lezers,

Een drietal jaren geleden ben ik voor het eerst geconfronteerd met de Snurk en Apneu problematiek tijdens ‘n 3-daags congres, waar Dr. Hoekema van het Universitair Medisch Centrum Groningen een van de sprekers was, met als onderwerp Tandheelkundige Slaapgeneeskunde. Sedert die tijd ben ik congressen en workshops gaan volgen in binnen- en buitenland inzake de Snurk en Apneu en vermoeidheidsproblematiek.
Ik zie het als ’n enorme uitdaging patiënten te screenen inzake dit sociale en medische probleem. Zo’n screening cq onderzoek doen wij middels meerdere vragenlijsten en ’n slaaponderzoek, dat u zelf thuis kunt uitvoeren.
Mocht blijken uit ons onderzoek dat ’n medisch probleem zich voordoet dan verwijzen wij u naar ’n longspecialist, ’n KNO-arts of neuroloog, waar u verder onderzocht wordt. Het medisch advies van de specialist na zijn onderzoek kan oa. zijn het aanmeten van ’n C-PAP (slaapmasker) of ’n MRA (mondbeugel). Zo’n door ons aangemeten mondbeugel zal uw Snurk- en Apneu probleem grotendeels doen verdwijnen.
Om mij zelf verder te bekwamen heb ik 3 jaar geleden een deeltijd studie afgerond aan het M.A.S.K. (Multidiciplinair Snurk-en Apneu Center) van het Universitair Ziekenhuis te Antwerpen onder supervisie van professor Dr. Marc Braem en professor Dr. Olivier Vanderveken.

Momenteel ben ik parttime werkzaam bij bovenstaande multidisciplinaire Snurk en Apneu poli.

Met vriendelijke groet,

Rob Vrijhof  Snurk- en Apneu Center,
geaccrediteerd tandarts EADSM Expertlevel,
NVTS
www.snurkenapneucenter.nl
www.mondzorgjekerdal.nl

Het verhaal van Diana Willems

Tandartsassistente en Assistente in de Tandheelkundige Slaapgeneeskunde

assistente Diana WillemsIn 1999 heb ik de opleiding Tandartsassistente afgerond aan het Arcuscollege te Heerlen. Sindsdien heb ik veel werkervaring opgedaan in een aantal tandartspraktijken. Sinds 2008 ben ik werkzaam bij Tandarts Vrijhof binnen Mondzorg Jekerdal, waar ik in 1998 als stagiaire begonnen ben.
Mijn werkzaamheden als tandartsassistente zijn assisteren aan de stoel, voorraadbeheer, als balie medewerkster telefoon aannemen, afspraken maken en administratie.
Sedert een aantal jaren doe ik zelfstandige verrichtingen zoals mondfoto’s maken, afdrukken maken, bleeklepels plaatsen en intake gesprekken voor snurk- en apneu patiënten. Tevens worden er cursussen en infoavonden bezocht inzake Snurk en Apneu en het maken van afdrukken, bleken etc, dit om de patiënt zo goed mogelijk te informeren en instrueren.

Snurk en Apneu is een zeer interessante materie en maakt mijn werk erg afwisselend. Inzake de Snurk en Apneu intakes vind ik  het erg belangrijk dat de patiënt zo goed mogelijk voorgelicht en begeleid wordt. Om dit beoogde doel te bereiken heb ik in september 2013 een cursus “Slaap en Techniek” gevolgd bij het Nederlands Slaap Instituut en in maart 2015 en 2016 heb ik de Slaapcursus Der Lage Landen deel 1 en 2 gevolgd aan het Universitair Ziekenhuis te Antwerpen (UZA).